Úvodná stránka Kde sme boli Malý Dunaj - Váh - Dunaj, 11. 6. - 15. 6. 2022
Malý Dunaj - Váh - Dunaj, 11. 6. - 15. 6. 2022 Print
Tri rieky za 5 dni.
V maličkom počte 3 ľudia sme dali trojriečný splav Malý Dunaj - Váh - Dunaj. Štartovali sme v Jahodnej pri moste a skončili v Radvani nad Dunajom. Pohodovým tempom asi 20 km denne, inak za 5 dní sa dá skončiť až v Budapešti.
Maličké ale útulné a príjemné táborisko pri Topoľníkoch. Priamo na sútoku Klátovského ramena a Malého Dunaja.
Hneď na štarte v Jahodnej sme stretli dvoch sympaťákov z Mníchova na skladacom plátennom kajaku. Išli z Břeclavi do Komárna (Dyje - Morava - Dunaj - Malý Dunaj - Váh). Prvé dva dni sme si s nimi slušne potrénovali angličtinu.
V bufete pri súkromnom revíry sme si dali pivko a stretli ďalšieho veľkého sympaťáka. Ale jeho asi najviac zaujímala naša šunka.
Na sútoku Malý Dunaj - Váh sme sa rozhodli namiesto táborenia nadivoko niekde pri Kolárove prepádlovať proti prúdu Váh do táboriska Komoča. S vidinou lángošov, zmrzliny a piva na plážovom kúpalisku. Smola, táborisko aj kúpalisko bolo ešte zavreté. Naštastie sme v dedine našli útulnú krčmičku kde nám okrem piva dali aj vodu. Ráno sme v dedine zastihli pojazdnú predajňu pečiva (výborné koláčiky) a otvorená bola aj lángošáreň. Okrem lángošov robia aj skvelú kávu.
Jediné dva stany v kempe Komoča. Nejaký strážnik sa aj prišiel opýtať čo tam robíme keď je ešte zavreté. Vysvetlili sme že sme prišli po vode a netušili sme že sú ešte zavretí a ráno odídeme. Snažili sme sa dovolať majiteľovi, ale neúspešne. Bol milý a nechal nás prespať.
Príjemný pieskový ostrovček, akurát na kúpanie.
V Komárne sme ostali pred cestným mostom pri hrádzi. Lode ostali cez noc na vode, uviazané o vŕbu. Stačilo nám že sme cez kamennú hrádzu vynosili veci.
Konečne Dunaj na obzore.
Najjužnejší bod Slovenska.
Dunaj a jeho nekonečné pláže.
V Radvanskej čárde nám pri obede robili spoločnosť lastovičky.

 

 
 

Kto je prihlásený?

We have 2 guests online

Prihlásenie

Ak si želáte vytvoriť účet kontaktujte administrátora: admin(zavinac)aquarius.sk



Návštevy

Content View Hits : 120086